Online cursus creatief

Online basiscursus waarin 10 weken lang, 10 nieuwe opdrachten je mailbox binnestromen.

Je ontvangt 1 x per week (in totaal 10x) een fotografie-opdracht die je in die week op je gemak kunt uitwerken en uitvoeren. Het resultaat van de weekopdracht plaats je in een besloten groep op Facebook en/of mail je naar ondergetekende.

Het maakt niet uit of je foto’s maakt met een smartphone, Ipad, compact camera of spiegelreflex camera. Het gaat om het resultaat, niet om de middelen.

Ik zal de inzendingen becommentariëren en voorzien van kanttekeningen (als die te maken zijn natuurlijk )
Let op: Ik zal me hierbij niet schuldig maken aan politiek correcte opmerkingen, maar het is de bedoeling om de foto’s serieus en inhoudelijk van opmerkingen te voorzien. Het kan er dus hard aan toe gaan…
Er wordt gelet op de verwerking van de opdracht, compositie, kleur, kadrering, scherpte en onscherpte, bewerkingen en ga zo maar door.

De groepsleden kunnen ook elkaars werk (en mijn 'niets ontziende' opmerkingen) van commentaar voorzien.

In de praktijk blijkt het ontzettend leuk en inspirerend om platen van andere cursisten te bekijken die aan dezelfde opdracht hebben gewerkt. Dat mocht ik onlangs weer ervaren tijdens de foto-week in Normandië, enkele weken geleden. Je zult zien hoe verschillend de deelnemers een opdracht verwerken. Het is meestal erg aanstekelijk en leerzaam voor je eigen manier van kijken en fotograferen.

Naast de opdrachten ontvang je ook adviezen die je verder kunnen helpen om je fotografie op een (nog) hoger niveau te krijgen. Waar nodig geef ik je informatie over beeldbewerking in Lightroom en/of Photoshop. (meestal bespreek ik hierbij tools die ook in andere software zijn te vinden) Tevens ontvang je tips voor Tv-programma’s, online films en boeken die het waard zijn om eens te bekijken en te lezen.

In de tien opdrachten zullen diverse fotografie-genres, beroemde fotografen en thema’s aan de orde komen. Niet zelden in een combinatie daarvan. Aan het eind van de cursus komen we dan als afsluiting in mijn studio bij elkaar onder het genot van ‘een hapje en drankje’ zoals dat heet en laten alle foto’s nog eens de revue passeren.

Online cursus creatief

Startdatum: Datum in overleg met cursisten die zich aanmelden

€ 99,-

  • (+31) 06 20 20 71 62
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tell your friends!